Infomarket HomePočetna stranica

Sportski tereni

Graboplast poseduje već iskustvo, više od 30 godina, u izradi fleksibilnih sportskih terena za unutrašnju upotrebu. Graboplast svoje sportske podove izvozi u 38 zemalja sirom sveta ,koje svakodnevno testira 700.000 ljudi.Specijalnost je primena različitih vrsta specijalnih pena, koje utiče na karakteristike sportskih podova za različite namene.
Za sve vrste sportskih podova je karakteristično, da je korišćenje istih puno veća, nego kod običnih podova i zato ove vrste sportskih podova odlikuje veći stepen otpornosti na habanje, kao osobina lakog održavanja i čišćenja.
Ključno je pitanje, održavanje gore navedenih svojstava, te da se iste ne menjaju tokom upotrebe sportskih podova, ( na primer, kao što je slučaj sa lakiranim podnim oblogama, gde se usled upotrebe ovakvih podova, lak haba, te na ovaj način se menjaju svojstva proizvoda ) U ostvarivanju gore navedenoh ciljeva  ostvarili smo inovacije.
U pogledu završnih slojeva, razlikujemo sportske terene sa:

Ovaj patentirani postupak se primenjuje kod Grabosport sportskih podova i Stamine. Osobina im je, da su trajni i  lako se čiste i održavaju, zahvaljujući,  PUR i mikroniziranom Al2O3  (Aluminijum oksid)
Najnovija inovacija, koja se primenjuje kod proizvoda Gymfit. PUR
Surface povećava estetsku vrednost poda i čišćenje čini
jednostavnijim.

 ( Cross Linked Polymer System ) je jedan kompleks sistem koji,     naspram ostalih tehničkih rešenja, obezbeđuje i tokom intenzivne upotrebe stalna svojstva materijala ne samo na površini, nego u celom preseku materijala.
Ugradnjom ovog sistema, površinska čvrstoća se povećava, koja već samim tim smanjuje  svojstvo habanja,a ujedno smanjuje i mogućnost prijanjanja i zadržavanja prljavštine na površini, te na ovaj način doprinosi lakšem čišćenju i održavanju. 

Vrsta TECH Surface PUR Surface CLP
Extreme 80 o    
Supreme 67 o    
Elite 60 o    
Gymfit 60   o  
Gymfit 50   o  
Gymfit 25   o  
Start     o
Rocket     o
Stamina o    
PRIMENA POJEDINIH VRSTA ROLNI ZA SPECIJALNE NAMENE
- NOTEX 1000             mekana penasta masa sa poliuretanskim završnim slojem, predviđena za sportske aktivnosti – jogu, rehabilitaciju i rekreaciju.
Dimenzije rolni       Širina    EN 426       142 cm    
Dužina  EN 426  20 m
  Debljina EN 428   10,0 m
- BROADWAY        služi za pokrivanje postojećih podnih obloga ( beton, vinaz, parket, brodski pod ) prilikom održavanja predstava pozorišta, plesa, baleta, raznih izložb i, sa mogućnošću upotrebe sa obe strane ( crna – siva, bela – crna ). Između obe strane površinskog sloja je ojačanje sa staklenim voalom, koja obezbeđuje stabilnost dimenzija.              
Dimenzije rolni       Širina    EN 426       200 cm    
Dužina  EN 426  15 m ili 20 m
  Debljina EN 428   1,7 m
- PROTECT SPORT    služi za pokrivanje sportskih terena, kada se održavaju nesportske priredbe. Postavlja se sa trakom lepljivom sa obe strane.
Dimenzije rolni       Širina    EN 426       140 cm    
Dužina  EN 426  25 m
  Debljina EN 428   1,5 m
- VAPOREX                 postavlja se ispod sportskih terena, ukoliko je vlažnost betonske podloge, na koju se postavljaju, između 2,5 – 5%
Dimenzije rolni            Vaporex Vaporex 40
Širina EN 426 145 cm 145 cm
  Dužina  EN 426   25m ili 45 m 25 m
  Debljina EN 428  1,4 mm 4,0 mm
REFERENTNA LISTA
TehniČki listovi na engleskom jeziku za pojedine vrste sportskih terena :
EXTREME
SUPREME
ELITE
ROCKET
GYMFIT 60
GYMFIT 50
GYMFIT 25
START
STAMINA
FITNESS with Silver Knight
NOTEX 1000

Tehnički listovi za rolne za specijalne namene

VAPOREX 1,4 mm